На Київщині колишню голову сільради підозрюють у розтраті понад 400 тисяч грн

14 вересня 2022
На Київщині колишню голову сільради підозрюють у розтраті понад 400 тисяч грн

На Київщині повідомлено про підозру колишній голові сільської ради за розтрату понад 400 тисяч грн під час ремонту доріг

«Прокурори Київської обласної прокуратури повідомили про підозру колишньому голові однієї із сільських рад Київщини у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України)», – йдеться у повідомленні.

Як встановило слідство, товариство з обмеженою відповідальністю на підставі договору з органом місцевого самоврядування виконувало роботи з капітального ремонту дорожнього покриття в Макарівському районі Київської області.

Правоохоронці зазначають, що підозрювана, розуміючи, що роботи в повному обсязі не виконані, підписала акт приймання виконаних робіт та довідку про вартість будівельних робіт з недостовірною інформацію. За цих обставин сільська рада перерахувала товариству майже півмільйона бюджетних коштів.

Згідно з висновком судово-економічної експертизи вартість невиконаних робіт становить понад 405 тис грн. Таким чином вона завдала збитків інтересам держави на вказану суму.